Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 16:46

Πεζοπορία του Ορειβατικού Καλαμάτας στο δάσος της Φολόης

Γράφτηκε από την
Πεζοπορία του Ορειβατικού Καλαμάτας στο δάσος της Φολόης

Πεζοπορία στο δρυοδάσος της Φολόης διοργανώνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Καλαμάτας και καλεί τα μέλη του και όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.

Η πεζοπορία θα γίνει στους νότιους πρόποδες της οροσειράς του Ερύμανθου, 25 μόλις χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ορειβατικού, “το δρυοδάσος της Φολόης είναι μία προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000. Βρίσκεται σε υψόμετρο 688 μ. στο όρος Φολόη της Ηλείας και καταλαμβάνει έκταση 33.000 στρεμμάτων. Η διέλευση των ποταμών Ερύμανθου και Ηλειακού Λάδωνα δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι το μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια, με γηραιές συστάδες με βελανιδιές.

Ο μύθος θέλει η περιοχή να ονομάστηκε έτσι από τον φίλο του Ηρακλή, Κένταυρο Φόλο: Οι Κένταυροι ήταν μυθικά όντα που είχαν από τη μέση και κάτω σώμα άλογου κι από τη μέση και πάνω ανθρώπου. Ο Ηρακλής, στην πορεία του για τον εντοπισμό του Ερύμανθου Κάπρου, φιλοξενήθηκε γενναιόδωρα από τον Φόλο. Το θεϊκό κρασί που κέρασε ο Φόλος τον Ηρακλή όμως αναστάτωσε τους υπόλοιπους Κένταυρους, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δύο φίλους. Στη διάρκεια της μάχης ο Φόλος πληγώθηκε κατά λάθος από τα βέλη του Ηρακλή, κι έτσι ο ημίθεος ήρωας αποφάσισε να ονομάσει το δάσος Φολόη προς τιμήν του φίλου του”.

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί από τα γραφεία του συλλόγου την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 7 πμ και ο βαθμός δυσκολίας της 5ωρης πορείας είναι 1-2.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας κάθε βράδυ μετά τις 21:00μμ. Τηλ. 27210 97733 & 6947850611 (Κότση Δέσποινα) & 6955691152 (Γιάνναρης Γιάννης) .


NEWSLETTER