Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 16:58

Διπλή δράση για τον “Ευκλή” το Σαββατοκύριακο

Διπλή δράση για τον “Ευκλή” το Σαββατοκύριακο

Δωρεάν σεμινάριο - ομιλία από τον ειδικό καρδιολόγο Γεώργιο Χάραρη (MD, MSc) διοργανώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο παραλιακό ξενοδοχείο “Οστρια” (Ναυαρίνου 95 - Καλαμάτα) με θέμα ''Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας στην ύπαιθρο''.

Η ώρα προσέλευσης κοινού και ενδιαφερομένων είναι στις 7 μ.μ. και η ώρα έναρξης της ομιλίας 7.30 μ.μ. Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι: καρδιακή ανακοπή - αιφνίδιος καρδιακός θάνατος, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ασθματική κρίση, επιληπτική κρίση, υπογλυκαιμία, αναφυλακτικό σοκ (shock), θερμοπληξία, υποθερμία, πνιγμός, δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά (λιπάσματα και μανιτάρια). Η ομιλία θα διαρκέσει 60 με 80 λεπτά και στο τέλος θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και απορίες από τους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου οι φυσιολάτρες του πεζοπορικού τμήματος θα γνωρίσουν το μανιάτικο καλντερίμι από το χωριό Θαλάμες έως την Τραχήλα. Το καλντερίμι είναι βατό, κατάλληλο για όλους. Η διαδρομή θα έχει διάρκεια 2.30 ώρες μαζί με τις στάσεις και το ραντεβού έχει δοθεί στις 9 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Σιδηροδρόμων). Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και το κόστος του λεωφορείου είναι 7 ευρώ για τα μέλη και 9 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό και παιδικό 5 ευρώ). Για πληροφορίες: 27210 84844 και 6974-252234.