Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 08:46

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Μήνυση Τσώνη για απειλητικά διαδικτυακά σχόλια (βίντεο)

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Μήνυση Τσώνη για απειλητικά διαδικτυακά σχόλια (βίντεο)

 

Υποβολή μήνυσης και αποκάλυψη του σχολιαστή με το ψεύτικο προφίλ, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι η άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη στο σχόλιο, στο διαδίκτυο, με απειλή για τη ζωή του και συκοφαντική δυσφήμηση συγγενικού του προσώπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσώνης αντέδρασε στο σχόλιο στο YouTube, στην ιστοσελίδα Messinialive, για τη συνέντευξή του για την αφισορύπανση στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου από το ΠΑΜΕ, στο προφίλ με υπογραφή “φανατικός νοσταλγός του μελιγαλά”, που έγραφε: “Την επόμενη φορά θα σε χώσουμε στην Πηγάδα μέσα όπως κάναμε στον παππού σου τον γερμανοτσολιά φασίστα τσώνη”.

Ο Σωτ. Τσώνης παρατήρησε πως “αυτά είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα για την πόλη και τα συνδικαλιστικά χρονικά”. Και δήλωσε πως άμεσα θα υποβάλει μήνυση και σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα βρει το e-mail, από το οποίο έφυγε το συγκεκριμένο σχόλιο, επισημαίνοντας πως “θα τον ξετρυπώσω και θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου”.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. σημείωσε ότι πρόκειται για απειλή για τη ζωή του και συκοφαντική δυσφήμηση για τον παππού του που δεν είχε τέτοια δράση.

Ξεκαθάρισε πως “θα κινηθώ με όλα τα νόμιμα μέσα. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Δεν καταλαβαίνω από εκφοβισμούς, ούτε από απειλές”.

Την αποδοκιμασία του στο σχόλιο-απειλή κατά του προέδρου σημείωσε και ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, που είπε ότι "σε αυτές τις κρίσιμες και ιστορικές για τον τόπο ώρες, είναι αποτρόπαιο και το αποδοκιμάζουμε πλήρως”. Παρατήρησε δε ότι “πάνω από την πολιτική υπάρχει η ηθική, το γεγονός αυτό είναι κατάπτυστο”.

Γ.Σ.