Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 08:47

Καλαμάτα: Ξεκίνησε το ξήλωμα της ασφάλτου στο Ασπρόχωμα

Καλαμάτα: Ξεκίνησε το ξήλωμα της ασφάλτου στο Ασπρόχωμα

 

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώνεται από χθες στο Ασπρόχωμα, στην οδό Αθηνών, από το εργοστάσιο Καρέλια έως τον κόμβο Ζαφείρη, λόγω της μεγάλης εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Στον κυκλικό κόμβο του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, πριν του Καρέλια, ο δρόμος είναι κλειστός και χθες δημοτική αστυνομικός ενημέρωνε κι επέτρεπε να περάσουν αυτοί που κινούνταν στο καπνεργοστάσιο, σε καταστήματα και σε σπίτια της περιοχής. Στον κόμβο Ζαφείρη, πέρα από την απαγορευτική σήμανση βρισκόταν δημοτικός αστυνομικός που υποδείκνυε την απαγόρευση και την υποχρεωτική κίνηση ευθεία προς τη Νέα Είσοδο στους οδηγούς που το συνειδητοποιούσαν με καθυστέρηση.

Η κυκλοφορία από την Αθηνών προς το Ασπρόχωμα και την υπόλοιπη Μεσσηνία γίνεται μέσω της οδού Κωστοπούλου (προς κόμβο Διασποράς) και της Νέας Εισόδου.

Στο μέτωπο των εργασιών που ξεκίνησαν, στα σημεία του δρόμου με καθιζήσεις και σπασίματα, ο ανάδοχος σκάβει το δρόμο για να εξυγιάνει το έδαφος και η νέα άσφαλτος να πέσει σε γερή βάση. Στα υπόλοιπα σημεία θα ξυστεί η παλιά άσφαλτος πριν πέσει η καινούργια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 930.000 ευρώ και υλοποιείται με έκπτωση 63,02%.

Γ.Σ.