Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 14:14

Εξετάσεις σε μαθητές σχολείων της Πυλίας

Γράφτηκε από την

Μαθητές δημοτικού και ενήλικες από ευπαθείς ομάδες θα εξεταστούν δωρεάν στη Χώρα, το Βλαχόπουλο, τη Μεθώνη και την Κορώνη από τους εθελοντές ιατρούς που συνεργάζονται με το κινητό Πολυϊατρείο "Ιπποκράτης", του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στις προαναφερόμενες περιοχές από την προσεχή Δευτέρα και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου, ενώ θα λειτουργεί για τους ενήλικες από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Σε επικοινωνία της "Ε" με την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Πύλου-Νέστορος μας ενημέρωσαν ότι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα διαθέσει την κινητή μονάδα, η οποία στελεχώνεται από εθελοντές παιδιάτρους και από νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του οργανισμού, καθώς και ωτορινολαρυγγολόγους και γενικούς ιατρούς.

Η δράση προληπτικής ιατρικής θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το δήμο, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Νοσοκομείο Μεσσηνίας, ούτως ώστε να προσφερθούν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι εξαιτίας των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, μας επεσήμαναν ότι το εν λόγω πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχουν υπογράψει με "Το Χαμόγελο του παιδιού", με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης κυρίως για παιδιά.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το Δήμο Πύλου- Νέστορος έχει ως εξής:

Από 1 έως και 4 Απριλίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Χώρα, στο χώρο απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα (παιδική χαρά).
Στις 5 Απριλίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο Βλαχόπουλο, στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου.
Από τις 6 έως και τις 10 Απριλίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Μεθώνη, στην πλατεία Παραλίας (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο).
Τέλος, στις 11 και 12 Απριλίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Κορώνη, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Σημειώνεται ότι τις πρωινές ώρες η κινητή μονάδα θα ασχοληθεί με τους μαθητές των εκάστοτε περιοχών, ενώ θα λειτουργεί με ωτορινολαρυγγολόγο και γενικό ιατρό για τους ενήλικες από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Οι ενήλικες θα γίνονται δεκτοί κατόπιν ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπεύθυνη Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας του δήμου Αντωνία Σκόκου, στο τηλ. 27233 60246.
Ν.Κ.