Κυριακή, 05 Μαϊος 2019 12:30

Εσπερίδα για τη συνεκπαίδευση στην πράξη στην Καλαμάτα

Εσπερίδα με θέμα "Synergy- Συνεκπαίδευση στην πράξη" διοργανώνει τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το με το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το πρόγραμμα "Synergy". Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο διευθυντής Ερευνών AT Autism M. Βρετανίας, Richard Mills και θα υπάρχει μετάφραση από τα Αγγλικά - ενώ μπορεί να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί. Η ομιλία θα μεταδοθεί με live streaming στο www.autismmessinias.gr.

Την επομένη, το πρωί της Τρίτης και ώρα 9, θα διεξαχθεί και το αντίστοιχο εργαστήριο, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και απαραίτητη προεγγραφή στα τηλ. 27213 01191 και 27210 89978.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα "Synergy", αυτό αποτελεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση με σκοπό την αλλαγή του τρόπου σκέψης και της συμπεριφοράς των ενηλίκων που υποστηρίζουν ευάλωτα άτομα σε σχολεία, κέντρα ημέρας ή άλλες δομές. Βελτιώνει το άγχος και μειώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον εκφοβισμό και την περιθωριοποίηση των ευάλωτων ατόμων.

Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ως προς την διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς μέσα στην τάξη.