Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 09:26

Φωτιές νότια του παλιού νοσοκομείου

Φωτιές νότια του παλιού νοσοκομείου


Με μεγάλη πυκνότητα εκδηλώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα πυρκαγιές στην περιοχή νότια του παλιού νοσοκομείου της Καλαμάτας -τόσο μέσα στον περίβολο του κτηρίου, όπου λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και έξω από αυτόν.
Μία από τις πιο πρόσφατες έκαψε έκταση μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων πριν επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τη σβήσει. Ιχνη από μικρότερες πυρκαγιές υπάρχουν και σε άλλα δύο σημεία μέσα στον περίβολο -νότια της σχολής νοσηλευτικής- καθώς και έξω από τον περίβολο, δίπλα στο λυόμενο που στέγαζε παλιότερα το ΕΚΑΒ.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει κινηθεί ώστε οι χώροι, τόσο μέσα από τον περίβολο του παλιού νοσοκομείου, όσο και έξω από αυτόν, να καθαριστούν από τα ξερόχορτα -και ήδη βρισκόμαστε στον Ιούλιο.
Την επικίνδυνη αυτή κατάσταση είχε επισημάνει και η «Ε» με πρόσφατο σχόλιό της, όπου τονιζόταν ότι δεν μπορεί ο δήμος να ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα, όταν ο ίδιος από την πλευρά του αφήνει τα ξερά χόρτα να πληθαίνουν σε πεζοδρόμια και άλλους χώρους ιδιοκτησίας του.