Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 11:00

Ο δρόμος της Καλαμάτας που είναι ζωγραφισμένος στο... χέρι (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο δρόμος της Καλαμάτας που είναι ζωγραφισμένος στο... χέρι (Βίντεο)

Τον δικό της "κήπο" σε δρόμο του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας δημιούργησε το τελευταίο διάστημα μια δραστήρια καταστηματάρχης της περιοχής, σκορπίζοντας αισιοδοξία σε γείτονες και περαστικούς.

Πρόκειται για την εικαστικό και συγγραφέα Καίτη Δροσίνη με καταγωγή από την Κορώνη, η οποία φαίνεται πως ενστερνίστηκε το απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», δίνοντας στην οδό Αιπύτου όπου διατηρεί το κατάστημα της, πλησίον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, χρώμα και φαντασία μέσα από τα λουλούδια που ζωγράφισε η ίδια στην άσφαλτο.

"Στην Κορώνη, έχουμε σαν έθιμο κάθε χρόνο να ασπρίζουμε τους δρόμους για ομορφιά αλλά και για καθαριότητα. Όταν ήρθα στην οδό Αιπύτου δεν μου άρεσε και θεώρησα πως κάτι της λείπει, οπότε έβαλα τις δικές μου πινελιές, δημιουργώντας λουλούδια σε σχήμα τουλίπας" ανέφερε στην web tv της εφημερίδας “Ελευθερία” και του eleftheriaonline.gr η Καίτη Δροσίνη.

Και συνέχισε: "Στο ιστορικό κέντρο έχουμε τρεις δρόμους που δεν είναι πλακόστρωτοι και θεωρήσαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι όμορφο για να αλλάξει η πρόσοψη τους. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες βλέποντας την ομορφιά που απέκτησε ο δρόμος ζήτησαν και αυτοί αντίστοιχες δημιουργίες έξω από τα καταστήματα τους, οπότε δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε νέες εικαστικές παρεμβάσεις στην εν λόγω οδό, στο άμεσο μέλλον".

"Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι υποσχέθηκαν πως θα πλακοστρωθεί και αυτός ο δρόμος. Θεωρώ πως αν δοθεί περισσότερη έμφαση στο ιστορικό κέντρο θα αποκτήσει ένα επιπλέον προσόν η ίδια η πόλη", συμπλήρωσε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αγοραστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες η κ. Δροσίνη τόνισε πως ευελπιστεί να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα μιας και ο τουρισμός είναι εμφανώς περιορισμένος στην περιοχή.


NEWSLETTER