Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 19:41

Καλαμάτα: Κινητοποίηση την ημέρα ορκωμοσίας από εργαζόμενους ΔΕΥΑ

Γράφτηκε από την

Κινητοποίηση την ημέρα ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εξαγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, διαμαρτυρόμενο για την μη επαναπρόσληψη των 26 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ.

Με ανακοίνωσή του, στο μεταξύ, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει “την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας που μαζί με το σωματείο τους παλεύουν εδώ και πάνω από 2 μήνες για την επαναπρόσληψη τους, διεκδικώντας σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι 26 εργαζόμενοι που εργάζονταν σε νευραλγικά πόστα για τη λειτουργία της επιχείρησης αποτελούν απαραίτητο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της, πράγμα που έχει ήδη αποδειχθεί από την κατάσταση στις υπηρεσίες μετά την απομάκρυνση τους”.

Με την ίδια ανακοίνωση, το συνδικάτο καλεί “τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να κάνει το στοιχειώδες και να συνομολογήσει ότι οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της επιχείρησης, πράγμα που έχουν κάνει ήδη αρκετοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα με συμβασιούχους που απασχολούσαν στις υπηρεσίες τους, ανοίγοντας το δρόμο για την μονιμοποίηση τους. Να σταματήσουν τώρα οι διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι το βρώμικο παιχνίδι για να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων, πουλώντας εκδούλευση, ανοίγοντας τον δρόμο ουσιαστικά στους εργολάβους”.