Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 10:11

Ημερίδα για τους Ρομά το Σάββατο στην Καλαμάτα

Ημερίδα για τους Ρομά το Σάββατο στην Καλαμάτα

 

 

"Οι Ρομά ένα διαχρονικό πολυδιάστατο πρόβλημα που ζητά επίλυση" είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων "Φυλή Χαλκιδαίων" συνοικισμού Αγίας Τριάδας.

Η ημερίδα ξεκινά στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου. Καλεσμένες είναι και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των βουλευτών, δημάρχων και επικεφαλής μειοψηφιών δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν καταυλισμούς "για τις εφικτές λύσεις… του πολυπλοκότατου προβλήματος της κοινότητας των Ρομά", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

Ομιλητές θα είναι οι: Κατερίνα Γιάντσιου πρώην γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ρομά, η οποία θα αναπτύξει το θέμα "Το επιχειρησιακό σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά: Προσπάθειες της πρώην Ειδικής Γραμματείας για μια ολιστική προσέγγιση". Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα "Ενταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία- Ετερότητα και δομικός αποκλεισμός". Χρήστος Παρθένης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα "Εκπαιδευτική ένταξη παιδιών με ρόμικη προέλευση". Χρυσαυγή Γλένη και Φωτεινή Καλογερογιάννη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα "Η εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην πράξη, στο ελληνικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο". Κωνσταντίνος Παϊτέρης από την Ενωση Διαμεσολαβητών Ελλήνων Ρομά, με θέμα "Ο ρόλος του Ρομά διαμεσολαβητή".