Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 09:51

Αυξημένη αστυνομική παρουσία στη Μεσσήνη μετά την παρέμβαση Αθανασόπουλου στο Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από την

Οι περιπολίες της Αστυνομίας στη Μεσσήνη αυξήθηκαν και έγιναν σχεδόν καθημερινές στο κέντρο της πόλης, όπου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν συστηματικούς ελέγχους σε Ρομά ενώ κατάσχεσαν και αυτοκίνητά τους.

Επίσης, οι αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε γειτονιές και καταυλισμούς που μένουν Ρομά και πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάσχεσαν ακόμα και όπλα. Αυτό έγινε μετά την επίσκεψη προ 10ημέρου του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην πόλη.

Βέβαια, εκτός από ελέγχους σε Ρομά, οι αστυνομικοί -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας- κάνουν γενικότερα έρευνες και ελέγχους ώστε να υπάρχει δυναμική παρουσία και αποτροπή γνωστών καταστάσεων, όπως οι πυροβολισμοί σε γειτονιές, οι λεηλασίες σε σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και οι επικίνδυνες... μαγκιές με τα αυτοκίνητα στο κέντρο και περιμετρικά της Μεσσήνης. Μάλιστα, όπως μας επεσήμαναν δημότες, κάτι φαίνεται να αλλάζει στη Μεσσήνη και οι Ρομά ήδη συμπεριφέρονται πιο μαζεμένα, ενώ αποφεύγουν να προκαλούν εντάσεις.

Σε επικοινωνία της "Ε" με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας, αλλά είπε ότι περιμένει το αποτέλεσμα - τονίζοντας πως ο ίδιος από την πλευρά του απευθύνθηκε στον υπουργό για να τον ενημερώσει σχετικά με θέματα ασφάλειας στην πόλη της Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Γ. Αθανασόπουλος ανέφερε στον υπουργό τα περιστατικά πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές, την επικίνδυνη και προκλητική οδήγηση, τις απειλές προς τους πολίτες (παιδιά και ηλικιωμένους), τις κλοπές και φθορές περιουσιών. Παράλληλα του μετέφερε την αγανάκτηση των δημοτών και το αίσθημα φόβου ότι απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους, καθώς και το αίτημά τους για αυστηρή εφαρμογή των νόμων, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας.

Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επανασχεδιάστηκαν οι προτεραιότητες σε υπηρεσιακό επίπεδο και συστηματοποιήθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας στη Μεσσήνη. Βέβαια, το αν η αυξημένη αστυνομική δύναμη στην περιοχή θα αποδειχτεί μακροπρόθεσμα ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή (αλλά και την καταστολή) κάθε μορφής και είδους παραβατικότητας, χωρίς παράλληλα την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ένταξη των Ρομά στην τοπική κοινωνία, θα φανεί με το χρόνο.

Ν.Κ.