Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:39

Τον προστάτη της γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία

Γράφτηκε από την
Τον προστάτη της γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία

 

Οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ πραγματοποιούνται σήμερα στην 120 ΠΕΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Στις 12.15 το μεσημέρι θα τελεστεί η δοξολογία, θα αναγνωστεί η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ και θα γίνει ξενάγηση στη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη 1.10 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και μεθαύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος” έχει προγραμματιστεί και αύριο Σάββατο στις 4.15 το απόγευμα.

Το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμο για το κοινό: Το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Και σήμερα Παρασκευή, από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τις μέρες του εορτασμού θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16Μ, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.


NEWSLETTER