Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 21:54

Χωρίς προβλήματα η κακοκαιρία στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πέρασε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας «Γηρυόνης» από την περιοχή της Τριφυλίας, η οποία μετρά ακόμη τις πληγές της από τις προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις.

Παρόλο που από νωρίς το απόγευμα το απόγευμα της Κυριακής είχαν φανεί οι άγριες διαθέσεις του καιρού, με ισχυρούς ανέμους, ωστόσο τις βραδινές και κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν πολύ σύντομο και με σχετικά λίγη βροχή.

Από την πλευρά του ο δήμος είχε τεθεί σε επιφυλακή και με ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη είχε γίνει γνωστό ότι το Δημαρχείο Κυπαρισσίας από τις 10 το βράδυ θα παρέμενε ανοικτό, ώστε να μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που πιθανώς αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ και το προσωπικό ήταν σε ετοιμότητα. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, η περιοχή μετρά ακόμη τις πληγές της από τις έντονες βροχές της προηγούμενης εβδομάδας και μηχανήματα του δήμου δούλευαν ασταμάτητα και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες.

Με ανακοίνωση του δήμου καλούνται οι δημότες που έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους να υποβάλουν αιτήσεις: «Ο Δήμος Τριφυλίας καλεί τους δημότες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τις 20/11, 21/11 και 24/11 όπως μεταβούν στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Δ.Ε. Φιλιατρών και Δ.Ε. Κυπαρισσίας, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αιτήσεις που προβλέπονται από το ΦΕΚ 1699 Β’, 2019 για την καταγραφή των υλικών ζημιών στις κύριες κατοικίες τους».

Κ.Μπ.