Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 17:36

Διαμαρτυρία για τους Ρομά από τον πρόεδρο της Μικρομάνης

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία για τους Ρομά από τον πρόεδρο της Μικρομάνης

Σε καθεστώς φόβου και... απόλυτης κυριαρχίας των Ρομά και άλλων παραβατικών ατόμων καταγγέλλει ότι ζουν οι κάτοικοι της Μικρομάνης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χάρης Κουτσουρόπουλος.

Δεν υπάρχει αστυνόμευση” λέει ο ίδιος στην “Ε” και ζητεί επανασύσταση του Τμήματος Περιφερείας. Οι ηλικιωμένοι αλλά και νεότεροι κάτοικοι, όπως μας μεταφέρει, νιώθουν απροστάτευτοι, επισημαίνοντας ότι πέρα από τις κλοπές γίνονται και πολλές ρευματοκλοπές. Κι όσο και αν ξηλώνουν τις παράνομες συνδέσεις από τα παραπήγματα των Ρομά οι Αρχές, αυτοί περνάνε τα καλώδια μέσα από χαντάκια και κάτω από το χώμα σε κτήματα. Ετσι όμως πιστεύει ότι δεν θα αργήσει κάποιος αγρότης εκεί που εργάζεται στο κτήμα του, να πάθει ηλεκτροπληξία.

Ο κ. Κουτσουρόπουλος μετέφερε ακόμα μιλώντας στην “Ε” ότι γενικότερα εισπράττουν... αδιαφορία ακόμα και όταν κάνουν αυτό που οι αστυνομικοί προτρέπουν δημόσια: να καταγγέλλουν τις κλοπές που γίνονται. Περιέγραψε μάλιστα μια αντίδραση από μεριάς των αστυνομικών αρχών, σαν να μην είναι σημαντικό ότι υπάρχουν κλοπές μικροαντικειμένων ή μιας... κότας –κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ο κόσμος νιώθει μόνος του και το κράτος παραμένει άφαντο. Επιπλέον, το κλίμα ανασφάλειας πολλαπλασιάζεται όταν γίνονται περιστατικά, όπως η κλοπή ενός βαν υδραυλικού που ο Χ. Κουτσουρόπουλος περιέγραψε –το οποίο βρέθηκε καμένο στην Μπιρμπίτα, φέρνοντας τον κάτοχό του σε απόγνωση, που δεν ξέρει πώς να το αντικαταστήσει, αλλά και με τι χρήματα να αναπληρώσει τη ζημιά από την κλοπή και την καταστροφή του αυτοκινήτου.


NEWSLETTER