Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 18:46

Εβαλαν φωτιά σε κάδους και μηχανάκι στο κέντρο της Καλαμάτας

Εβαλαν φωτιά σε κάδους και μηχανάκι στο κέντρο της Καλαμάτας

Νεαροί πυρπόλησαν χθες τα ξημερώματα 4 κάδους και ένα μηχανάκι στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων γύρω στις 12.45 μετά τα μεσάνυχτα τέσσερα "παλικάρια" γύρω στην ηλικία των 17-19 ετών άνοιγαν τους κάδους ανακύκλωσης στην οδό Παλαιολόγου. Φτάνοντας στο ύψος της Ζουμπούλη κάποιοι βγήκαν και τους κυνήγησαν, αλλά έφτασαν στους κάδους ανακύκλωσης στην Παλαιολόγου και Νικηταρά όπου κατάφεραν και έβαλαν φωτιά. Δέκα λεπτά αργότερα κατέφτασαν δυο πυροσβεστικά για να τη σβήσουν.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας κλήθηκε αρχικά 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα για πλαστικό κάδο ανακύκλωσης που είχε πιάσει φωτιά Αριστομένους και Κολοκοτρώνη. Δεν πέρασαν 15 λεπτά και οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν μια άλλη φωτιά σε υπόγειο κάδο, αυτή τη φορά στη συμβολή Καίσαρη και Βύρωνος - ενώ 12.45 τους κάλεσαν για τον πλαστικό κάδο ανακύκλωσης Παλαιολόγου και Νικηταρά. Μετά από λίγα λεπτά, η υπηρεσία ενημερώθηκε για ένα μηχανάκι το οποίο καιγόταν στην οδό Σαρανταπόρου, και στις 1.20 π.μ. φωτιά ξέσπασε και σε έναν γκρι μεταλλικό κάδο στη γωνία Αριστομένους και Πολυχάρους.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το Ανακριτικό της ΠΥ Καλαμάτας ψάχνει στοιχεία για τους δράστες των εμπρησμών, ενώ δεν φαίνεται να έχει ακόμα καταλήξει στο τι χρησιμοποίησαν για να ξεκινήσουν τη φωτιά. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που στην Καλαμάτα νεαρά άτομα βάζουν φωτιά σε κάδους μέσα στη νύχτα.