Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 11:41

Ξεκίνησε η απολύμανση σχολείων για τον κορονοϊό στην Τριφυλία - Κλείνουν και τα ΚΑΠΗ

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης των σχολικών κτηρίων σε όλη την Τριφυλία, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Σήμερα έγινε απολύμανση, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο, στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας. Τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην Τριφυλία, δεν θα λειτουργήσουν έως και την Τετάρτη.

Παράλληλα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, η διακοπή λειτουργίας για κάποιες ημέρες των ΚΑΠΗ του Δήμου Τριφυλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που εκδόθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας:

"Ο Δήμος Τριφυλίας, εξαιτίας της εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας και της έξαρσης των ιώσεων, έχει προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσει, όσο είναι εφικτό, το μαθητικό πληθυσμό και τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του, καθώς επίσης και τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών κτιρίων μας.

Επίσης, για τους άνω λόγους και ως μέτρο περιορισμού του κορονοϊού, αποφασίσαμε την προσωρινή παύση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επαφή, με όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή μας και, σε περίπτωση που θεωρηθεί απαραίτητο, θα επανέλθουμε εκ νέου με οδηγίες προς τους δημότες μας".

(Φωτογραφία: Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας / Facebook)