Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 10:47

Πώς υποδέχθηκε η Μεσσηνία την Ολυμπιακή Φλόγα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πώς υποδέχθηκε η Μεσσηνία την Ολυμπιακή Φλόγα (βίντεο-φωτογραφίες)

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε χθες η Μεσσηνία λίγες ώρες μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, που έγινε στη σκιά του κορονοϊού και παρουσία μόνο λίγων δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων και αξιωματούχων.

Πρώτος σταθμός της Φλόγας στη Μεσσηνία ήταν η Κυπαρισσία, όπου λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό δεν έγινε καμία εκδήλωση. Αρκετοί Τριφύλιοι πάντως παρά το γενικότερο κλίμα, δεν δίστασαν να βρεθούν στη διαδρομή  που έγινε η λαμπαδηδρομία χειροκροτώντας τους λαμπαδηδρόμους με τη Φλόγα.

Τη Φλόγα παρέλαβε στην είσοδο της πόλης ο Γιάννης Καλογερόπουλος πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία, την οποία μετέφερε μέχρι την πλατεία, όπου την μεταλαμπάδευσε στο δεύτερο λαμπαδηδρόμο Νίκο Φρούσο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και αντιδήμαρχο Τριφυλίας, που την μετέφερε μέχρι την έξοδο της πόλης. Παρών ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα βρέθηκε στην Πύλο, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας μπροστά από το σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα και το Δημαρχείο. Λαμπαδηδρόμοι στην Πύλο ήταν οι Δημήτρης Μαγγανάς (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, κολύμβηση, 8η ολυμπιακή θέση), Βιργινία Κραβαριώτη (Ολυμπιακοί Αγώνες 2008, ιστιοπλοΐα, χάλκινο μετάλλιο), Γιάννης Κατσόγιαννης (Special Olympics 2019, ιππασία, αργυρό μετάλλιο και χάλκινο μετάλλιο), Νικόλαος Φρίμας (Πανευρωπαϊκοί Αγώνες 1997, στίβος, αργυρό μετάλλιο και χάλκινο μετάλλιο) και Καλλιόπη Τσικλητήρα (απόγονος πρώτου Ελληνα Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα).

Τρίτος σταθμός η Μεσσήνη, όπου ο Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος Λούης Τσάτουμας την μετέφερε στον βωμό της κεντρικής πλατείας, όπου είχε στηθεί μικρή τελετή παρουσία του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη δάδα παρέδωσε στον Λούη Τσάτουμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος, που μετέφερε τη δάδα προς την έξοδο της πόλης ήταν ο Ηλίας Τσερπές μεταμοσχευμένος μυελού των οστών, πρώην αθλητής.

Τελικός σταθμός ήταν η Καλαμάτα όπου την Φλόγα μετέφεραν οι Μαρία Χάσκου, Διονύσης Πουλής, Νίκη Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Βεργινάδης και Γιώργος Λαζαρίδης που άναψε τον βωμό. Κατά την τελετή υποδοχής, που συντόνισε ο ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η εκπρόσωπος, της Ολυμπιακής Επιτροπής “Τόκιο 2020” Χιρόμι Καβαμούρα, o πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Όλοι τους ανέδειξαν τα συμβολικά μηνύματα της Ολυμπιακής Φλόγας και των Ολυμπιακών Αγώνων γενικότερα, όπως η φιλία των λαών, η αλληλεγγύη και η ελπίδα για το μέλλον.

Μετά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό Μαρία Αλεβίζου (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Κωστοπούλου (βόλεϊ), Γιώργος Φωτάκης (ποδόσφαιρο), Ηλίας Μάλαμας (κολύμβηση) και Κλέλια Πανταζή (ρυθμική γυμναστική).

Η Φλόγα παρέμεινε το βράδυ στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε από τον Παναγιώτη Λαγοπάτη προς την έξοδο της πόλης, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φθάνοντας στη Σπάρτη τη δάδα θα μεταφέρει ο γνωστός ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, που μεταξύ άλλων ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στην χολιγουντιανή παραγωγή “300”.


NEWSLETTER