Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 14:20

Να κάνουμε όσα δεν έκαναν στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον
Να κάνουμε όσα δεν έκαναν στην Ιταλία

Ανάρπαστη και δικαιολογημένα έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας μας ανοιχτή επιστολή Ελληνίδας που ζει στην Ιταλία, η οποία απευθύνεται στους συμπατριώτες της Ελληνες, για να σωθούν από τον κορονοϊό.

Τους παρακαλεί να τηρήσουν τις οδηγίες που δεν τήρησαν οι Ιταλοί, για να μην έχουν τους εκατοντάδες μέχρι τώρα θανάτους που έχουν στη νέα της πατρίδα.

Τα στοιχεία που σημειώνει, είναι αποκαλυπτικά και τονίζουν πως δεν χωράει ανευθυνότητα και ψευτομαγκιά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: “Οταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία, οι γονείς διαμαρτύρονταν για το πού θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Οταν έκλεισαν τα αεροδρόμια, διαμαρτύρονταν, γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Το θεωρούσαμε υπερβολή! Και κανείς δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο! Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο, αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν, να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Ή να πάνε στους παππούδες! Στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους!

Δεν καταλάβαμε πως δεν είναι διακοπές. Κι άρχισαν οι θάνατοι. Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν, αλλά αρρωσταίνουν ή γίνονται φορείς και πάνε στους παππούδες και στους γονείς. Κι άρχισαν οι θάνατοι και άλλοι θάνατοι, γιατί οι παππούδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο! Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει στους εφήβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα! Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση, αλλά παντού στο χώρο!

Γι’ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα! Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (ποσώς με ενδιαφέρει πού ανήκει) σεβαστείτε τα! Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μην σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!

Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας! Δύο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη! Πιστέψτε με. Θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή! Ομως, θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο! Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι, για εσάς και τα παιδιά σας!”.


NEWSLETTER