Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:57

Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που υπερασπίζεται την εργοδοσία, επικρίνει δριμύτατα το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο αναφέρει: “Αφού το Ε.Κ. Καλαμάτας έκλεισε πρώτο, πριν από τα καφενεία ακόμα, ξύπνησε από τον ύπνο και έβγαλε ανακοίνωση. Ανακοίνωση που υπερασπίζεται την εργοδοσία. Τι και αν γίνονται απολύσεις, τι και αν η εργοδοσία ξεσαλώνει με τη στήριξη της κυβέρνησης, τι και αν οι εργαζόμενοι και ο λαός αγωνιά για την κρίση που καλείται να πληρώσει ξανά και ξανά, αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Η πρώτη πράξη τους ήταν να συνοδεύσουν κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας σε εργοτάξιο στην περιοχή, όπου ο εκπρόσωπος του ΕΚ δήλωνε στους εργαζόμενους με θράσος ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να φοράνε μάσκες... Εγιναν και γιατροί τώρα!!! Ευτυχώς δεν τους άκουσε ούτε η εργοδοσία. Μάλιστα, μετά από αυτό διέρρευσαν στον Τύπο πληροφορίες με τις οποίες πληροφορούν το λαό ότι στον συγκεκριμένο χώρο είναι όλα καλά. Τώρα μπορούν να συνεχίσουν να μένουν σπίτι, να πλένουν τα χέρια τους πολύ "σχολαστικά" και να συνεχίσουν να είναι γραφείο Τύπου της εργοδοσίας”.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων προτρέπει τους “εργαζόμενους να μείνουν δυνατοί, να μην φοβούνται, να παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ξανά την κρίση”.


NEWSLETTER