Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 21:40

Αγροτικοί Σύλλογοι για Πρωτομαγιά

Γράφτηκε από την

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) καλεί τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους σε όλη την περιφέρεια να συμμετέχουν στις συμβολικές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 1η Μάη.

“Τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού και συμμετέχουμε δυναμικά με τα πανό του οργανωμένου αγροτικού κινήματος”, αναφέρει η Ομοσπονδία και παρατηρεί: “Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους, δεν μένουμε σιωπηλοί, αλλά μαχητικοί, διεκδικητικοί και αισιόδοξοι ότι μπορούμε με τους αγώνες μας, την οργάνωση και την κοινή δράση με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, να δώσουμε δύναμη και προοπτική στις διεκδικήσεις μας”.
Ακόμα, η ΟΑΣΠΠ “χαιρετίζει τις δυναμικές και ουσιαστικές κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων, αλλά και των ταξικών εργατικών σωματείων για τη μέρα δράσης στους χώρους δουλειάς” κι επικρίνοντας την κυβέρνηση προσθέτει: “Η κυβέρνηση κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει πάρει για αγρότες και κτηνοτρόφους πέρα από κάποιες παροχές σε μεγάλες επιχειρήσεις που όμως δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων. Πέρα από κάποιες υποσχέσεις που μας δίνουν κατά διαστήματα, ως τώρα τίποτα δεν έχει πραγματοποιηθεί για να στηριχθεί η μικρομεσαία αγροτοκτηνοτροφία. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της διεκδίκησης αναγκαίων άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται και η πανδημία έχει άμεση αντανάκλαση στο εισόδημά τους”.