Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 19:27

Καλαμάτα: Η Ενωση Γονέων για τη λειτουργία των σχολείων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Η Ενωση Γονέων για τη λειτουργία των σχολείων

Την ασφαλή έναρξη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την προσεχή Δευτέρα ζητεί με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης η Ενωση Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, όπου συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 25 σχολεία της πόλης.

Πέρα από τη διασφάλιση όλων τα απαραίτητων μέτρων από την Πολιτεία, η Ενωση Γονέων ζητεί ακόμη την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και καλεί σε συμμετοχή σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Τέλος, τάσσεται κατά της κάμερας στην τάξη και της βιντεοσκόπησης.
Πιο αναλυτικά, η έκτακτη γενική συνέλευση έγινε προχθές Τετάρτη. Οι αποφάσεις που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πάρθηκαν ομόφωνα, είναι: “α) Η επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας, είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων. Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και για όσο χρειάζεται μετά από αυτό. Εχουμε λάβει δέσμευση από τον Δήμο Καλαμάτας ότι από τη Δευτέρα σε κάθε σχολείο και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο, από σήμερα κιόλας οι σύλλογοι: Επικοινωνούμε με τους διευθυντές των σχολείων μας για να μας ενημερώσουν για τις οδηγίες που τους έχουν έρθει από τον δήμο, όσο αφορά το προσωπικό καθαριότητας και τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ελέγχουμε αν υλοποιούνται τα παραπάνω μέτρα και κυρίως αν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας στον χώρο του κάθε σχολείου από την έναρξη του ωραρίου. Την ίδια μέρα αναρτούμε σε κάθε σχολική μονάδα πανό που θα διατρανώνει το πάγιο αίτημά μας για την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. Καλούμε όλους τους γονείς να είναι σε εγρήγορση και να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ενωση Γονέων για τυχόν προβλήματα. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του δήμου καλούμε τους γονείς σε κινητοποιήσεις.
β) Για ακόμα μια φορά έρχεται άλλη μια νέα μεταρρύθμιση που είναι μακριά από την ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση. Το υπουργείο κατέθεσε σαν τον “κλέφτη” σχέδιο νόμου με σημαντικές αλλαγές στα της παιδείας, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία. Ενα πολυνομοσχέδιο που συνεχίζει και αντιμετωπίζει το σχολείο ως μια εξεταστική αρένα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα αλλαγή, για ακόμα μια φορά, για μια καινούργια κυβέρνηση και έναν νέο υπουργό, μέχρι να έρθει ένας άλλος υπουργός ή μια άλλη κυβέρνηση, να κάνει και αυτός τα δικά του πειράματα. Πειράματα που έχουν να κάνουν με τη μόρφωση των παιδιών, χωρίς καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης και για τα χρόνια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Διεκδικούμε: Την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουμε την Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
γ) Αυτό που δεν χωράει και δεν έχει θέση στο σχολείο, είναι η κάμερα και η βιντεοσκόπηση. Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την προστασία της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που λείπουν από τα σχολεία μας, όχι μια καθημερινότητα τύπου big brother.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι σε σχολεία μας τοποθετούνται κάμερες αντιδρούμε και καταθέτουμε μαζικές αιτήσεις και δηλώσεις προς τους διευθυντές, όπου θα επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας”.


NEWSLETTER