Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 08:47

Δυτική Μάνη: Εγκαινιάστηκε ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στο Προάστιο (φωτογραφίες)

Δυτική Μάνη: Εγκαινιάστηκε ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στο Προάστιο (φωτογραφίες)

 

Τα εγκαίνια του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δυτικής Μάνης, που στεγάζεται στο Προάστιο, στο αναβαθμισμένου πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος - αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Δημήτρης Γεωργανάς διάβασε την ημερήσια διαταγή για την ίδρυση και τη σημασία της λειτουργίας του κλιμακίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας. Στις τοποθετήσεις τονίστηκε η σπουδαία σημασία της άμεσης επέμβασης του κλιμακίου στα συμβάντα των πυρκαγιών στην περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο, καθώς ο δήμος ανέλαβε και υλοποίησε τον εξοπλισμό του κλιμακίου.

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας και η ξενάγηση στους χώρους του κλιμακίου, ενώ ο δήμαρχος προσέφερε στον αρχηγό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάση Κατσαφάδο μια εικόνα με τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, που είναι οι προστάτες των πυροσβεστών.