Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 22:57

Διαμαρτυρία οικοδόμων για το επίδομα των 800 ευρώ

Διαμαρτυρία οικοδόμων για το επίδομα των 800 ευρώ

 

 

“Ενα σημαντικό κομμάτι των δικαιούχων οικοδόμων ακόμη περιμένει να λάβει το επίδομα των 800 ευρώ, χωρίς το υπουργείο Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός, να δίνουν καμία ενημέρωση πότε θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του”. Αυτό σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και τονίζει πως “το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση κοροϊδεύουν ασύστολα χιλιάδες οικοδόμους”.

Το Συνδικάτο αναφέρει πως “η δικαιολογία που διαρρέουν από το υπουργείο Εργασίας, για τη μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των 800 ευρώ, είναι ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης της ορθότητάς τους”. Προσθέτει ότι “μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της Ν.Δ., χρησιμοποιούσαν σε κάθε περίπτωση τη δικαιολογία «του ελέγχου και της διασταύρωσης των στοιχείων» για να βγάλουν κάθε φορά «λάδι» τις ευθύνες της εργοδοσίας. Τώρα, διαπιστώνουμε ότι η περίφημη «διασταύρωση των στοιχείων» βγαίνει μπροστά ως κυβερνητικό επιχείρημα για να μπλοκάρει την καταβολή του επιδόματος σε δικαιούχους που έχουν όλες τις προϋποθέσεις που καθόρισε και αποφάσισε η κυβέρνηση”.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας ρωτάει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, τον υπουργό και υφυπουργό Εργασίας: “Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να διασταυρωθούν και να ελεγχθούν μερικές χιλιάδες αιτήσεις; Από τις αιτήσεις που εκκρεμούν, εδώ και 2 μήνες και δεν έχουν πληρωθεί, πόσες έχουν ελεγχθεί και διασταυρωθεί; Υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία ή χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος για να λειτουργήσουν επιτέλους οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες που διαφημίζονται με πολλούς επαίνους από την κυβέρνηση; Πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή όλων των δικαιούχων οικοδόμων; Υπάρχει κάποια μέριμνα για τους χιλιάδες ανέργους που παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα;”. Απαιτεί εδώ και τώρα απαντήσεις και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας “να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους οικοδόμους, τους άνεργους και άλλους εργαζόμενους στις κατασκευές”.