Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 08:30

Καλαμάτα: Παρκάρουν σε στάσεις και εμποδίζουν τη μετάβαση των ΑμεΑ στα λεωφορεία

Καλαμάτα: Παρκάρουν σε στάσεις και εμποδίζουν τη μετάβαση των ΑμεΑ στα λεωφορεία

 

Με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας Θανάση Πατικόπουλο και τον σύμβουλο του Αστικού ΚΤΕΛ Γιώργο Καλογερόπουλο συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ “ΔιαφοροΖΩ” Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση του Αστικού ΚΤΕΛ, ο Θανάσης Πατικόπουλος διαβεβαίωσε τον Γιώργο Λαζαρίδη ότι όλος ο στόλος των λεωφορείων είναι φιλικός και προσβάσιμος για τα ΑμεΑ και ένα άτομο με αμαξίδιο μπορεί να κάνει χρήση τους με ευκολία. Επίσης, τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει εισιτήριο για τα ΑμεΑ κι η μετάβαση είναι ελεύθερη, ως μια κοινωνική παροχή του Αστικού ΚΤΕΛ.

Το βασικό πρόβλημα δε, εστιάζεται στα σημεία που βρίσκονται οι στάσεις, όπου παρκάρουν αυτοκίνητα και μηχανάκια, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να μην μπορούν να πλησιάσουν το πεζοδρόμιο και να μην μπορεί να γίνει η μετάβαση των ΑμεΑ με αμαξίδιο στο λεωφορείο. Μάλιστα ο κ. Πατικόπουλος ενημέρωσε ότι έχει αναφέρει πολλές φορές το πρόβλημα στη Δημοτική Αστυνομία. Ο Γιώργος Λαζαρίδης εστίασε στο ότι είναι σημαντικό και ουσιαστικό που υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των λεωφορείων από τα άτομα με αναπηρία και τόνισε ότι αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουν και να το προβάλουν φορείς, επαγγελματίες, ξενοδοχεία, δήμος και σύλλογοι ΑμεΑ, ώστε να το γνωρίζουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της πόλης. "Μία σύγχρονη πόλη πρέπει να σέβεται και να προσφέρει τα αυτονόητα σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά.