Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 13:33

Προειδοποίηση Λιμεναρχείου Καλαμάτας για μικρά σκάφη λόγω “Ιανού”

Προειδοποίηση Λιμεναρχείου Καλαμάτας για μικρά σκάφη λόγω “Ιανού”

Προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους του Μεσσηνιακού Κόλπου, εξέδωσε εκτάκτως χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ώστε να μεριμνήσουν για την ασφάλειά τους, κατόπιν του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που ελήφθη το μεσημέρι από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, από το απόγευμα σήμερα θα επικρατήσει κακοκαιρία στην κεντρική και νότια Ελλάδα, που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα χτυπήσουν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, κυρίως στα δυτικά τμήματά της. Την Παρασκευή τα φαινόμενα συνεχίζονται μεταξύ άλλων περιοχών και στην Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται ότι θα είναι πολύ ισχυρά, ενώ το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και την ανατολική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ως εκ τούτου, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας “ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους της θαλάσσιας περιοχής Μεσσηνιακού Κόλπου να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών”.