Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:40

Δράση στο κέντρο της Τρίπολης: Ανέδειξαν τις δυσκολίες μετακίνησης ενός ατόμου με κινητικές αναπηρίες

Γράφτηκε από την

Τις δυσκολίες μετακίνησης ενός ατόμου με κινητικές αναπηρίες και με προβλήματα όρασης, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια μιας πόλης, ανέδειξαν με δράσεις τους χθες στην καρδιά της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, φορείς Ατόμων με Αναπηρία και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας.

Η 22α Σεπτεμβρίου (δηλαδή χθες, παρόλο που δεν τιμήθηκε στη Μεσσηνία) είναι η Ημέρα Κινητικότητας Χωρίς Αυτοκίνητο και οι δράσεις των σωματείων αναπήρων έγιναν σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, στο πλαίσιο δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αρκαδίας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης( ΕΕΕΕΚ) Μαντινείας, καθώς και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, προσκλήθηκαν από το Δήμο Τρίπολης ώστε να διοργανώσουν δράσεις σχετικά με την κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία στην πόλη.
Η αφετηρία τους ήταν η πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες διέκοψαν την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς χθες, όπως προείπαμε, ήταν η Ημέρα Κινητικότητας Χωρίς Αυτοκίνητο. Ακολούθησε πορεία ως την πλατεία Πετρινού για τη διαπίστωση δυσχερειών κινητικότητας με αμαξίδιο και στις οδεύσεις τυφλών.