Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 11:17

Συλλαλητήριο για Υγεία και Παιδεία χθες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συλλαλητήριο για Υγεία και Παιδεία χθες στην Καλαμάτα

Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό, ζήτησαν όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για ζητήματα υγείας, παιδείας και βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων, χθες το βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας, ζήτησαν ακόμα: Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου ως νοσοκομείου Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ.). Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Να υπάρξει πλήρης λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων, 15άρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Λάζαρος Λαζαρακόπουλος (Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών), Χρύσα Μάλλιου (Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας), Παναγιώτης Κουφαλάκος (Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας) και ομιλητής ήταν ο Γιάννης Λαγογιάννης, γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα.
Ακολούθησε πορεία στην οδό Αριστομένους, με συνθήματα με κύριο αίτημα να δοθούν λεφτά για την υγεία.


NEWSLETTER