Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 08:25

Μεσσήνη: Σήμερα η κηδεία του 18χρονου με μέτρα ασφαλείας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

 

Με  ισχυρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται  σήμερα στις 10 το πρωί να γίνει η κηδεία του 18χρονου που έχασε τη ζωή του από τον πυροβολισμό στην Πιπερίτσα.

Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο της Μεσσήνης. Χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η σορός του 18χρονου έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, όπου παρέμεναν από την πρώτη ημέρα δεκάδες ομόφυλοί του και από όπου αναμένεται σήμερα να ξεκινήσουν με πομπή για τον τόπο της κηδείας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ενας πυροβολισμός από απόσταση 10 μέτρων σκότωσε τον 18χρονο Ρομά ο οποίος μπήκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε σπίτι στην Πιπερίτσα για να κλέψει μαζί με δύο 17χρονους ομόφυλούς του, και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε με καραμπίνα προς το μέρος τους ενώ έφευγαν τρέχοντας. Οπως όλα δείχνουν από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος αλλά και την ιατροδικαστική έκθεση, ο 63χρονος θύτης πυροβόλησε από τη βεράντα του σπιτιού προς τους Ρομά, οι οποίοι είχαν αρπάξει από την κρεβατοκάμαρά του τα χρυσαφικά της συζύγου του.

ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Οι τρεις νεαροί Ρομά είχαν μπει στο σπίτι για να κλέψουν. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιστρέφοντας ο 63χρονος με τη σύζυγό του αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους. Ο άνδρας ανέβηκε στον πάνω όροφο και μέσα στην κρεβατοκάμαρα βρήκε τους τρεις Ρομά (τον 18χρονο και τους δύο ανήλικους) οι οποίοι είχαν βρει τα χρυσαφικά της γυναίκας του.

Στη θέα του ιδιοκτήτη αυτοί άρπαξαν τα χρυσαφικά και κοίταξαν να φύγουν, ενώ ο ένας (δεν έχει διευκρινιστεί ποιος από τους τρεις) έσπρωξε τον 63χρονο για να βγουν από την πόρτα και να τρέξουν.

Η συνέχεια αποδείχθηκε μοιραία καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε την καραμπίνα από το δωμάτιο, πέρασε την μπαλκονόπορτα και από τη βεράντα πυροβόλησε τρεις φορές. Η μοιραία βολή πέτυχε τον 18χρονο αριστερά ενώ έτρεχε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο θώρακα και την κοιλιά.

Ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννης Δούζης, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, διαπίστωσε ότι ο νεκρός δέχτηκε μια βολή από κυνηγετική καραμπίνα και έφερε κακώσεις από τα σκάγια στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Η θανάσιμη βολή έγινε από απόσταση περίπου 10 μέτρων, ενώ ο θάνατος του θύματος ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθη, χθες (5.10.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία 18χρονου ημεδαπού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες το μεσημέρι, ο 63χρονος αντελήφθη να έχουν εισέλθει και να ερευνούν την οικία του τρία άτομα, τα οποία -όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια- ήταν ο 18χρονος και δυο ανήλικοι ημεδαποί.
Και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ένας από αυτούς απώθησε τον 63χρονο, ο οποίος, στη συνέχεια, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σημείο που διέφυγαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.
Οι δυο ανήλικοι, λίγο αργότερα, προσήλθαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας”.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο νεκρός μεταφέρθηκε από τους δικούς του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με Ρομά να καταφτάνουν από παντού και να απειλούν ζητώντας εκδίκηση. Η συνέχεια δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μεσσήνη και την Πιπερίτσα, όπου Ρομά απέκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνης - Μελιγαλά, λίγο έξω από τη Μεσσήνη, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία τους προς την Πιπερίτσα.

Αναψαν φωτιές και έφτιαξαν οδόφραγμα παραλύοντας την κυκλοφορία, ενώ φασαρίες έγιναν και μέσα στην πόλη της Μεσσήνης, όπου διέμενε ο νεκρός με την οικογένειά του. Η πόλη ερήμωσε από κατοίκους οι οποίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, ενώ ο δρόμος άνοιξε ξανά χθες τα ξημερώματα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ησύχασαν τελείως καθώς στο σπίτι του νεκρού Ρομά συνέρρεαν και χθες ομόφυλοί του οι οποίοι απειλούσαν και ζητούσαν δικαίωση. Στο απυρόβλητο δεν έμειναν και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, σε βάρος των οποίων εξαπέλυαν απειλές, ενώ αστυνομικοί εξακολουθούσαν να βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Εν τω μεταξύ στην Πιπερίτσα οι κάτοικοι παραμένουν τρομοκρατημένοι και αποφεύγουν να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης, περιμένοντας να ησυχάσουν τα πράγματα. Στην είσοδο του χωριού αλλά και στο σπίτι του 63χρονου παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να μη δημιουργηθούν εντάσεις.