Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 09:00

Συναντήσεις Αγγελοπούλου σε Πύλο και Καρδαμύλη

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Αγγελοπούλου σε Πύλο και Καρδαμύλη


Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη και μελών της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, στην έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Την κ. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας στην κεντρική πλατεία της Πύλου, παρουσία αντιπροσωπείας του δήμου και εκπροσώπων άλλων τοπικών φορέων.
Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια έγινε δεκτή από το δήμαρχο στο γραφείο του, όπου ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση. Αμέσως μετά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη και εκπροσώπων παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την τιμητική της επίσκεψη στο δήμο, ενώ αναφέρθηκε στην πλούσια εθνική τοπική ιστορία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί βαριά κληρονομιά για όλους μας, αλλά και για τις επερχόμενες γενεές.
Η κ. Αγγελοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της περιοχής και κάλεσε τους Ελληνες σε εγρήγορση και αγαστή συνεργασία, προκειμένου να κρατηθεί η χώρα ψηλά και να ξεπεράσει το συντομότερο τις όποιες δοκιμασίες. Με το πέρας της σύσκεψης, δήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθως, η αποστολή ξεναγήθηκε στο Νιόκαστρο της Πύλου και στα μουσεία εντός του, με την κ. Αγγελοπούλου να δηλώνει, μπροστά στον ιστορικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων και συνεργασιών για το καλό του τόπου. Τόνισε ότι το 2021 αποτελεί πύλη στον επόμενο αιώνα, γι’ αυτό η αγάπη μας προς την πατρίδα και το ιστορικό της παρελθόν θα πρέπει να μένουν άσβεστες.
Ο δήμαρχος σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: “Υποδεχτήκαμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά την κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και τους συνεργάτες της στην έδρα του δήμου μας, ενός τόπου με μεγάλη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, με κορυφαίο ιστορικό γεγονός αυτό της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, η οποία σηματοδότησε την απαρχή του Ελληνικού ανεξάρτητου κράτους”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Νωρίτερα χθες, η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Δήμο Δυτικής Μάνης, όπου στην πλατεία της Καρδαμύλης στο μνημείο των ηρώων, την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας. Μαζί της βρίσκονταν οι Δέσποινα Μουζάκη καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου. Ο Νίκος Κανελλόπουλος καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.


NEWSLETTER