Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 09:23

Κορονοϊός: Κρούσματα σε ακόμα τρία σχολεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεσσηνία συνεχίστηκε και το τελευταίο διήμερο με τον ιό να εισχωρεί σε άλλα τρία σχολεία, επιχειρήσεις και γενικότερα σε πολλές κοινωνικές ομάδες.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7 κρούσματα στο νομό μας και χθες ακόμη 10, με αποτέλεσμα να έχουμε 76 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οπως γίνεται αντιληπτό το επόμενο διάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να παραμείνει η Μεσσηνία στο πράσινο επίπεδο της ετοιμότητας και να μην ανέβει στο δεύτερο, το κίτρινο επίπεδο της επιτήρησης.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Κρούσματα κορονοϊού διαγνώστηκαν στο Λύκειο των Αρφαρών και στο Ενιαίο Λύκειο της Μεσσήνης. Στα Αρφαρά το Λύκειο από σήμερα θα είναι κλειστό ενώ στο Λύκειο της Μεσσήνης από σήμερα θα κλείσει η 3η τάξη. Κρούσμα έχει διαπιστωθεί και στο Δημοτικό της Μερόπης που επίσης είναι κλειστό ενώ υπάρχει και το προ ολίγων ημερών επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας με ανακοίνωσή της απευθύνεται στους αρμοδίους φορείς της χώρας, εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων και υποβάλλει προτάσεις για να μην γίνουν τα σχολεία της χώρας εστίες διάδοσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποίηση υπήρξε χθες στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας όπου επίσης διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού ενώ την Τρίτη ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι μέλος του προσωπικού της Δημοτικής Σχολής Χορού διαγνώστηκε θετικό στον covid 19 και έτσι η σχολή έκλεισε, τηρώντας το πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο ιός τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αιτία να κλείσει μια καφετέρια στην Καλαμάτα αλλά και ένα κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

ΡΕΚΟΡ ΧΘΕΣ ΜΕ 1.547 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34.299, εκ των οποίων το 55,3% άνδρες.

Τα 4.003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.552 (36,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 108 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 34 (31,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 280 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 603 θανάτους συνολικά στη χώρα, 228 (37,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.