Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 10:44

Διαμαρτυρία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες, μέρα 24ης πανελλαδικής απεργίας, το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε την κυβέρνηση “να συνειδητοποιήσει ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν”. Εκανε λόγο για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις δημόσιες δομές, στην υγεία, την παιδεία και σε όλες τις υπηρεσίες και ζήτησε “να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, επίταξη στις ιδιωτικές κλινικές και στα λεωφορεία, να έχουμε λιγότερους μαθητές σε κάθε τάξη”, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. Παρατήρησε πως “η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και στον πόλεμο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι” και αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Δημήτρης Τσιλίκας δήλωσε ότι το σωματείο συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, δώρο Χριστουγέννων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και διαδοχικά μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Γ.Σ.