Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 16:12

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στα Πανεπιστήμια

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στα Πανεπιστήμια


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ).

Οι φοιτητές δείχνουν έτσι την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οπως κάνουν σαφές με ανακοίνωσή τους: “Το εν λόγω νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις όπως η ίδρυση "Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος", θέσπιση χρονικού ορίου φοίτησης (ν+2 ή ν+3), καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, περιορισμό στον αριθμό επιλογών του μηχανογραφικού, καθώς και πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Η φωνή όλων πρέπει να ταρακουνήσει τους αρμόδιους και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που θέλει η κυβέρνηση να θεσπίσει. Η υπουργός Παιδείας δεν έλαβε υπ' όψιν της, τις απόψεις της φοιτητικής κοινότητας, παρά μόνο την ευκαιρία που της δίνεται από την πανδημία να περάσει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς περιθώρια αντιδράσεων, με σκοπό την πολτοποίηση των μελλοντικών φοιτητών. Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν σε όλους τον τρόπο σκέψης της κυβερνήσεως, η οποία στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στη δημόσια παιδεία, με σκοπό να υποβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια και να τροφοδοτήσει στο άμεσο μέλλον τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ. Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά και τα ελληνικά πανεπιστήμια να παραμείνουν χώροι διακίνησης ιδεών και όχι χώροι αστυνόμευσης”.


NEWSLETTER