Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 12:04

Καλαμάτα: Μαζικά τεστ σε Ρομά στην Αγία Τριάδα

Καλαμάτα: Μαζικά τεστ σε Ρομά στην Αγία Τριάδα

Τεστ ταχείας ανίχνευσης για τον κορονοϊό έκανε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Τα τεστ έγιναν, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαν βρεθεί δύο θετικά κρούσματα σε άτομα του καταυλισμού.
Ο πρόεδρος των Ρομά του καταυλισμού Βασίλης Δημητρίου ανέφερε πως “ήταν αναγκαίο να γίνουν τα τεστ, για να μη γίνει διασπορά, γιατί είχαν βρεθεί δύο θετικά την περασμένη εβδομάδα. Προσέχουμε για να έχουμε την υγεία μας. Είναι όλοι εδώ, ανταποκρίθηκαν παρά το κρύο”.
Παρατήρησε πως “προσπαθούμε να τηρούμε τα μέτρα, πάντα προσέχουμε, όπως λένε ότι πρέπει να κάνουμε” και πρόσθεσε ότι “η οικογένεια που είχε τα δύο κρούσματα, είναι σε καραντίνα”.
Ο δάσκαλος στην τάξη παιδιών Ρομά στο γειτονικό 16ο Δημοτικό Σχολείο Δημήτρης Στεργιούλης ήταν παρών και βοηθούσε στη διενέργεια των τεστ. “Είμαι εδώ για να φροντίσουμε να κάνουν όλα τα παιδιά το τεστ και οι μεγάλοι”, μας είπε και σημείωσε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά και όλους τους μαθητές του σχολείου, του 16ου Δημοτικού. Ελπίζουμε να σταματήσει εδώ η πανδημία στον καταυλισμό. Ανταποκρίνονται όλοι, τηρώντας τα μέτρα”.
Γ.Σ.