Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:16

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παράσταση διαμαρτυρίας των ειδικευμένων γιατρών

Γράφτηκε από την
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παράσταση διαμαρτυρίας των ειδικευμένων γιατρών

Στην απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα η πανελλήνια ομοσπονδία τους, συμμετέχουν οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας και στις 10 το πρωί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας δηλώνει: “1) Η επιβάρυνση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε σοβαρά χωροταξικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των υπολοίπων κλινικών. Η οποιαδήποτε κτηριακή επέκταση οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των χωροταξικών προβλημάτων. 2) Την ανησυχία μας για τη δημόσια υγεία, καθώς στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω της υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού υστερεί σημαντικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των υπολοίπων ασθενειών. 3) Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιβάλλεται να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό των πολιτών. Οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες μονάδες, με προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με κρούσματα Covid κι όχι από εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εξαναγκάζεται σε υπερεργασία σε νοσοκομεία, όπως το δικό μας που καθημερινά καλείται να δίνει τη μάχη και με την πανδημία. Καλούμε τη διοίκηση και την 6η ΥΠΕ να πάψουν αυτή την παρωδία. Απαιτούμε να στελεχωθεί άμεσα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού με τους όρους που του αρμόζει. 4) Καταδικάζουμε κάθε πιθανή μορφή απλήρωτης εργασίας στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ. Εκφράζουμε την ανησυχία μας, διότι η διοίκηση πρόσφατα μας ενημέρωσε πως πρέπει να προβούμε σε μείωση των πρόσθετων εφημεριών, λόγω μείωσης της εν λόγω χρηματοδότησης για το τρέχον έτος. Δεν έλαβε όμως υπ’ όψιν πως αυτό το διάστημα καλούμαστε να δουλέψουμε περισσότερο και περισσότεροι με περισσότερες βάρδιες και εφημερίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών στη μάχη με την πανδημία. 5) Συμπαραστεκόμαστε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς ανά την Ελλάδα, που διώκονται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις εναντίον υγειονομικών, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό. Εισαγγελική δίωξη ενάντια της προέδρου της ΕΝΙΘ. Πειθαρχικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών σε Εδεσσα και Γιαννιτσά. Εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευμένη απόλυση του προέδρου του σωματείου “Αγιος Σάββας”. Πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της παθολογικής του ΓΝ Ρεθύμνου. Μήνυση του διοικητή του ΓΝ Πύργου έναντι δύο παθολόγων του νοσοκομείου. Κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ. 6) Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του νομού μας πως ήμασταν και θα είμαστε στις επάλξεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας στον αγώνα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας”.
Οι Μεσσήνιοι γιατροί του ΕΣΥ απαιτούν: “1) Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό. 2) Την άμεση διεκπεραίωση των προσλήψεων που εκκρεμούν. 3) Την ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των θέσεων που προκηρύχθηκαν στις 11-2-21. 4) Την άμεση ενίσχυση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας με επιπλέον εντατικολόγους, δεδομένου της ανάγκης να στελεχωθεί και η ΜΕΘ Covid με εντατικολόγους. 5) Την άμεση ενίσχυση με ακτινολόγους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς ο υπάρχων αριθμός τους οδηγεί ήδη σε επισφαλή εφημέρευση και από τον Μάρτιο δεν θα καλύπτονται οι εφημερίες τους. 6) Την άμεση ενίσχυση της κλινικής Covid με επιπλέον ιατρούς. 7) Την άμεση ενίσχυση με παθολόγους καθώς από τον Μάρτιο δεν θα καλύπτονται όλες οι μέρες με ειδικευμένο παθολόγο”.


NEWSLETTER