Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:20

Μεσσήνη: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από Τράπεζας Πειραιώς από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο (βίντεο)

Μεσσήνη: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από Τράπεζας Πειραιώς από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης κατά των πλειστηριασμών για τα παλιά δάνεια της ΑΤΕ, χθες το μεσημέρι έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη.

“Ξένα funds βάζουν χέρι στα χωράφια μας κι έρχονται να διεκδικήσουν τη γη μας”, παρατήρησε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Σπύρος Νικολόπουλος και σημείωσε ότι “δίνουμε το σήμα της αλληλεγγύης, κανείς αγρότης δεν είναι μόνος του”. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εν μέσω πανδημίας αφήνει απροστάτευτους τους αγρότες, αναφέροντας πως “μας έχει πετάξει στο δρόμο και τώρα έρχονται να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια”. Δήλωσε ότι θα κλιμακώσουν τις κινήσεις τους και πως ζήτησαν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση. Ενημέρωσε ότι συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Ν.Δ. Περικλή Μαντά, “ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του” και είπε “πως θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν δυσκολίες, λόγω νόμων και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.
Ο κ. Νικολόπουλος παρατήρησε ότι δεν είναι συμφέρον της κυβέρνησης η εκπροσώπηση των αγροτών, επισημαίνοντας πως με τις ζημιές των τελευταίων ετών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στα δάνεια. Ανέφερε ότι έχει γίνει διπλασιασμός των κεφαλαίων των δανείων, για τα οποία έχει αποπληρωθεί όλο ή τα 2/3 του κεφαλαίου κι εκτίμησε πως οι αγρότες θα κινδυνεύσουν με πλειστηριασμούς από δήμους ή από ασφαλιστικούς φορείς, γιατί τόσο καιρό που μπαίνουν μέσα, με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Γ.Σ.