Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 18:21

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Σε βαθύ κόκκινο η Αττική

Γράφτηκε από την
Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Σε βαθύ κόκκινο η Αττική

Σε βαθύ κόκκινο εισέρχεται πλέον η Αττική, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και τόνισε πως για την αποσυμφόρησή του, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Κατά την ομιλία του, ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, για να δοθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ και υπογράμμισε πως νέες ΜΕΘ αναπτύσσονται στο σύστημα υγείας που από το Νοέμβριο έως τώρα.

 

Το σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ
Σχετικά με το σχέδιο για την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. Ήδη έχουν παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστούν και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.
Ταυτόχρονα ασθενείς που δεν πάσχουν από covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό.Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι μάλιστα θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Σέργιος Σταμπουλούς: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας τόσο για να παραχωρήσουμε κλίνες για ασθενείς όσο και ιατρικό προσωπικό. Ήδη υπάρχουν οι λίστες με τους ιδιώτες γιατρούς με βάση τις ειδικότητες που χρειάζεται το ΕΣΥ, ώστε να σπεύσουν να συμβάλουν». Παράλληλα το υπουργείο Υγείας μετατρέπει δημόσια νοσοκομεία αποκλειστικά για covid ενώ οι ασθενείς έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Σισμανόγλειο, η Παμμακάριστος αλλά και το παλαιό Λοιμωδών Αγία Βαρβάρα θα εστιάσουν το επόμενο διάστημα μόνο σε ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να ανασάνουν λίγο τα μεγάλα το Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός που πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτα. Αξιοσημείωτο είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr - ότι στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και μεγάλων ιδιωτικών κλινικών είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν ασθενείς με covid στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η συζήτηση αυτή δεν τελεσφόρησε.


Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER