Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 20:05

Καλαμάτα: Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας στον Δ. Κουφοντίνας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας στον Δ. Κουφοντίνας (βίντεο)

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα.

Μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν, όπως και την περασμένη Κυριακή στα "Ψαράκια στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνας, η υγεία του οποίου βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση σύμφωνα και με το ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική.

Διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης στην οδό Αριστομένους και γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης.

Η Αντιφασιστική, με ανακοίνωσή της, ζητεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα, επισημαίνοντας ότι “μετράμε πλέον ώρες μέχρι η Ελλάδα και η Ευρώπη να αποκτήσουν τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας μετά από δεκαετίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να φωνάξουμε δυνατά «ως εδώ!». Το ίδιο υποστηρίζουν σειρά από φορείς, μεταξύ των οποίων η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πάνω από 1.000 δικηγόροι και νομικοί. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες διαδηλωτών που για τρεις συναπτές ημέρες βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, διεκδικώντας να νικήσει η ζωή! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την φυσική εξόντωση ενός κρατούμενου απεργού πείνας. Αλλιώς το αίμα του δεν θα πέσει μόνο πάνω στα κεφάλια όσων αδράνησαν, αλλά θα πέσει πάνω στα κεφάλια όλων μας”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER