Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 07:52

Μεσσηνία: Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης ατόμων με αυτισμό

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης ατόμων με αυτισμό

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης για άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους πρόκειται να λειτουργήσει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Η τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων εξ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευσης και στήριξης της οικογένειας και των φροντιστών ατόμων με αυτισμό, τα οποία προωθεί η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Η Γραμμή θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τηλέφωνο υποστήριξης είναι το 27210 89978. Σε αυτό μπορούν να απευθύνονται άτομα στο φάσμα του αυτισμού και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καταθέτοντας το αίτημα ή το ερώτημά τους. Στη συνέχεια, ανάλογα με τη φύση του αιτήματος, θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε αυτό, από αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ημέρας «Ευτυχία».

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, είναι “η υποστήριξη α) όλων των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε ως κοινωνία λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, και πολύ περισσότερο τα άτομα με σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, β) των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας «Ευτυχία» και γ) όλων όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας μέσω εθελοντικών δράσεων και προσφορών”.


NEWSLETTER