Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 12:33

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου συλλαλητήριο «κατά της αστυνομοκρατίας» στην Καλαμάτα

Οι κακές καιρικές συνθήκες ανέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης την κινητοποίηση σωματείων «κατά της αστυνομοκρατίας» στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, για την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, τα σωματεία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τον ένα χρόνο της πανδημίας «έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία, προχωράει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δεν μπορεί να κρυφτεί!».

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων και Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας και τα Σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού κι Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας απαιτούν, ανάμεσα στα άλλα: «Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Οργανωμένο έλεγχο σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, καθώς και στα σούπερ μάρκετ, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, με τακτικά τεστ για covid19. Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας του νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».