Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 19:39

Έφθασε στην Καλαμάτα το σκάφος με τους 182 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Έφθασε στην Καλαμάτα το σκάφος με τους 182 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο-φωτογραφίες)

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασε πριν λίγη ώρα η θαλαμηγός, που μετέφερε 182 πρόσφυγες και μετανάστες και η οποία είχε μείνει από χθες ακυβέρνητη ανοιχτά του Ταινάρου.

Πρόκειται για άτομα από Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν που είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, αλλά εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω του "Ολυμπία Ράδιο" το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα. Αρχικά ρυμουλκήθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και έπειτα την ρυμούλκηση ανέλαβε μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατά την άφιξη του σκάφους βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, α αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Τα 182 άτομα εξετάζονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορονοϊό, ενώ στο χώρο για κάθε βοήθεια βρίσκεται και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχουν δοθεί 400 μάσκες και αντισηπτικά, ενώ οι 182 θα περάσουν το βράδυ στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης αναμένεται να οδηγηθούν σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων, πιθανόν στον Πύργο.


NEWSLETTER