Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 11:40

Ασκήσεις καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης σε Πύλο και Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ασκήσεις καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης σε Πύλο και Καλαμάτα

Ασκήσεις καταπολέμησης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης θα κάνουν αύριο Πέμπτη στην Μαρίνα Καλαμάτας και την Παρασκευή στο λιμάνι της Πύλου τα οικεία Λιμεναρχεία.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το προσεχές Σάββατο 5 Ιουνίου. Επίσης, στην Πύλο, δύτες από το τμήμα κατάδυσης της μονάδας "Navarino Sea by Aqua Divers" της Costa Navarino, θα καθαρίσουν το βυθό στο λιμάνι.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα διεξαχθεί την Παρασκευή άσκηση ετοιμότητας για την καταπολέμηση ρύπανσης με πετρελαιοειδή, στη μαρίνα. Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των στελεχών του Λιμεναρχείου, η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας με τη μαρίνα Καλαμάτας και τους άλλους φορείς-υπηρεσίες που εμπλέκονται στην καταπολέμηση ρύπανσης με πετρελαιοειδή, η καταγραφή αδυναμιών και η λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποκατάστασή τους.
Ανάλογη άσκηση με την ανάπτυξη πλωτού φράγματος για τον εγκλωβισμό της ρύπανσης και την αποτροπή της εξάπλωσής της προγραμματίζεται, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς, και στο λιμάνι της Καλαμάτας.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER