Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 14:50

Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός πίσω από το πρόχειρο σφράγισμα σκάλας στα «Bραχάκια»

Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός πίσω από το πρόχειρο σφράγισμα σκάλας στα «Bραχάκια»

Ως πρόχειρη λύση η οποία από πίσω της κρύβει μια ατελείωτη ταλαιπωρία, μεταφράζονται η αλυσίδα και η κορδέλα στη σκάλα που οδηγεί στη μικρή ακτή δεξιά από το μόλο στα «Βραχάκια», στην Παραλία της Καλαμάτας.

Το σφράγισμα της τους τελευταίους μήνες δεν φαίνεται πως σηματοδοτεί την ενδεχόμενη επισκευή της αλλά έγινε προς αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων, σαν αυτό που έπαθε η Θεώνη Κυλιντηρέα το καλοκαίρι του 2020, καθώς η κατασκευή βρίσκεται στον «αέρα», λόγω του ότι οι βάσεις έχουν ξεκολλήσει από τη θέση τους, ελέω σκουριάς και φυσιολογικής φθοράς. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ίδια στην «Ε», η συγκεκριμένη σκάλα οδήγησε στο περσινό της δράμα, όντας στην ίδια κατάσταση εδώ και καιρό.

Οπως είπε, πέρυσι στις 22 Ιουνίου, μη γνωρίζοντας πως στο σημείο υπάρχει πρόβλημα, μιας και τότε η πρόσβαση ήταν ανοιχτή για τους λουόμενους και χωρίς να είναι διακριτό πως η σκάλα αιωρείται τουλάχιστον 80 πόντους από το επίπεδο της άμμου, έπεσε με άσχημο τρόπο, παθαίνοντας κάταγμα στο ισχίο και στον δεύτερο οσφυϊκό σπόνδυλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να περάσει όλο το περσινό καλοκαίρι στο κρεβάτι, προβαίνοντας σε κινήσεις με τη βοήθεια του συζύγου της ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσοι εμπλέκονται με το θέμα, με σκοπό να μην υποστεί κανείς άλλος την επώδυνη εμπειρία που είχε. Παράλληλα ζητεί απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται για αυτή την κακοτεχνία αλλά και την αμέλεια που την οδήγησε στο σημείο να κάνει 50 αντιπηκτικές ενέσεις και αξονικές τομογραφίες. Σύμφωνα με την καταγγελία της, η ίδια απευθύνθηκε στο Λιμεναρχείο, στο Λιμενικό Ταμείο, στο δήμο και στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

«ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ»

«Μετά από αυτές τις εκκλήσεις μου σας διαβεβαιώνω πως κανείς δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα, με εξαίρεση το Λιμεναρχείο, το οποίο έκανε μια ανάκριση μεταβιβάζοντας το θέμα στην Εισαγγελία, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Το θέμα μου υποβλήθηκε με επίσημα έγγραφα και φωτογραφίες χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση. Η απάντηση δε του τότε προέδρου του Λιμενικού Ταμείου -το οποίο έχει και την ευθύνη του χώρου αυτούστον σύζυγό μου ήταν πως "εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά με την υπόθεση αυτή". Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο δεν αποδέχτηκαν την ευθύνη τους, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να επισκευάσουν τη σκάλα έγκαιρα, σφραγίζοντας καθυστερημένα μονάχα πρόχειρα την είσοδο» επισήμανε η Θεώνη Κυλιντηρέα, τονίζοντας πως και από τον δήμο δεν έλαβε ουδέποτε έστω μια τυπική απάντηση. «Το θέμα δεν μπόρεσα να το προχωρήσω νομικά διότι το ατύχημα έγινε νωρίς το πρωί εκείνης της μέρας και κατ’ επέκταση δεν υπήρχαν μάρτυρες στο σημείο» πρόσθεσε.

«ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ»

Κοινή επισήμανση σε όλες τις αναφορές που απέστειλε η καταγγέλλουσα ήταν να διορθωθούν επιτέλους τα κακώς κείμενα της παραλίας, ώστε να μην κινδυνέψει κανείς άλλος άνθρωπος. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέρασε σχεδόν ένας χρόνος για να σφραγιστεί το σημείο, από τη στιγμή που τους έγινε γνωστό το δικό μου συμβάν από τον περσινό Ιούνιο» διερωτάται. Τα εν λόγω έγγραφα είναι στη διάθεση των εμπλεκομένων από την ίδια, σε περίπτωση που ζητηθούν.