Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 07:52

Καλαμάτα: Υποτονικό κλίμα στην έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην παραλία

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Υποτονικό κλίμα στην έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην παραλία

 

Τη χαμηλή επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα, με εξαίρεση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αντικατοπτρίζει η πενιχρή μέχρι στιγμής κίνηση στην έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην Παραλία της Καλαμάτας, δίπλα από το πάρκινγκ του ΝΟΚ.

Οπως ανέφεραν ιδιοκτήτριες των πάγκων στην “Ε”, στο νωχελικό αγοραστικό ενδιαφέρον συντελεί η μη άφιξη πολλών τουριστών τον Ιούνιο λόγω της πανδημίας, με τους Αθηναίους από την άλλη πλευρά να επιλέγουν μέχρι στιγμής τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα κυρίως τα Σαββατοκύριακα για μια μίνι απόδραση και φυσικά για αγορές. Κοσμήματα, αξεσουάρ και στολίδια είναι ορισμένα από τα είδη που πωλούνται σε οικονομικές τιμές στη μικρή αυτή καλοκαιρινή «αγορά» της Ναυαρίνου, η οποία ανοίγει καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

 

Ιωάννα Μαρκοπούλου

«Οι ρυθμοί της αγοραστικής κίνησης είναι για την ώρα ήσυχοι. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά γενικότερα ο Ιούνιος έχει κυλήσει όπως και ο περσινός. Λόγω της πανδημίας πλέον η επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα ανεβαίνει από τον Ιούλιο και έπειτα. Μέχρι στιγμής έχουμε κάποιους ξένους πελάτες αλλά και πολλούς Αθηναίους, οι οποίοι επιλέγουν την πόλη μας για κάποιο διήμερο. Οπως το 2020 έτσι και φέτος κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις, φοράμε τις μάσκες μας, οπότε ο κόσμος χωρίς φόβο μπορεί να έρθει, να δει και να επιλέξει ό,τι ξεχωρίσει από την έκθεσή μας».

 

Μαρία Μαλαπάνη

«Στις πρώτες τρεις εβδομάδες λειτουργίας της έκθεσής μας η περισσότερη δουλειά μας εστιάζεται τα Σαββατοκύριακα, με τις υπόλοιπες μέρες να χαρακτηρίζονται απογοητευτικές. Το γεγονός πως ο κόσμος τις καθημερινές στις αρχές του μήνα δεν έκανε καν τη βόλτα του στη Ναυαρίνου φανερώνει το πρόβλημα αυτό. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θύμισε Δεκαπενταύγουστο από πλευράς κόσμου, ο οποίος έκανε τις αγορές του στην έκθεσή μας. Τις μέρες εκείνες είχαμε κάποιους ξένους επισκέπτες όπως και οικογένειες με καταγωγή από την Καλαμάτα, οι οποίες βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν λίγες μέρες στη γενέτειρά τους. Πλέον αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο εισπρακτικά καλοκαίρι, δεδομένου πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την κατάργηση της μάσκας και την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ωθήσουν τον κόσμο ώστε να βγει με μεγαλύτερη συχνότητα έξω».

 

Καλλιόπη Ηλιακοπούλου

«Εχοντας διανύσει έναν ήρεμο εισπρακτικά μήνα, πλέον αναμένουμε τους μήνες των αδειών, οι οποίοι αυξάνουν κατά πολύ την κίνηση στη Ναυαρίνου. Μόνη παρένθεση στον Ιούνιο αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς είδαμε πέρα από εγχώριους επισκέπτες και κάποιους τουρίστες από γειτονικές χώρες, όπως από την Ιταλία. Τις τελευταίες μέρες λόγω καύσωνα παρατηρήθηκε κίνηση στην Παραλία μιας και δύσκολα κανείς έμενε στο σπίτι, κάνοντας με την αφορμή αυτή και κάποιες αγορές».

 

Ευγενία Μάλαμα 

«Μέχρι στιγμής είναι πολύ ήσυχα και ήπια τα πράγματα. Του Αγίου Πνεύματος είδαμε αρκετό κόσμο κυρίως από την Αθήνα, ωστόσο η κίνηση στην έκθεση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Υπό άλλες συνθήκες θα αγόραζαν 2 με 3 δώρα, ενώ τώρα οι περισσότεροι αγόρασαν ένα. Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Βέβαια και εμείς προσαρμοζόμαστε με την εποχή και αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολες οι συνθήκες που ζούμε. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε όσο προχωράει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο κόσμο να δούμε στην πόλη μας. Ο Ιούνιος συγκριτικά με τον περσινό κατά τη γνώμη μου είναι χειρότερος εισπρακτικά, όμως ευελπιστούμε για έναν καλό Ιούλιο σε σχέση με το 2020, αλλά και έναν ακόμα καλύτερο Αύγουστο, όπου παραδοσιακά αποτελεί τον καλύτερο μήνα για εμάς. Μπορεί να άρθηκαν τα περισσότερα μέτρα κατά της πανδημίας, όμως σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε πλέον πέρα από τα υγειονομικά δεδομένα, είναι το οικονομικό σκέλος, κάτι που “καίει” όλους μας».


NEWSLETTER