Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 11:50

Η Μεγαλόπολη ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην ευρύτερη περιοχή ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Μεγαλόπολη.

Το διήμερο 31 Ιουλίου - 1 Αυγούστου  θα λάβει χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 201, που υπόσχεται σημαντικές συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά παράλληλα αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της Νότιας Πελοποννήσου διεθνώς. 

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης της διοργάνωσης και το αγωνιστικό πρόγραμμα θα γίνει το Σαββατοκύριακό (9 π.μ. - 5 μ.μ.) στην πίστα της Μεγαλόπολης με την συμμετοχή αθλητών από 22 χώρες.

Παράλληλα οι διοργανωτές σημειώνουν: 

"Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διοργανώνεται για νεαρούς αθλητές/τριες από την FIM (Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού) και προάγεται από την Infront Moto Racing, την εταιρεία που προάγει συνολικά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Motocross. Για το 2021, o Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ με πλήρη υποστήριξη από την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολις και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ, διοργανώνεται σε έναν μόνο αγώνα κάθε καλοκαίρι, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη αφού, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους! Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και χώρες.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές/τριες μοτοσυκλέτας σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) με μοτοσυκλέτες εξοπλισμένες με κινητήρα 65κ.ε., 85, κ.ε. και 125κ.ε. αντίστοιχα.

Την αναπτυξιακή πορεία του θεσμού αποδεικνύει το γεγονός ότι οι 120+ αθλητές από 20+ χώρες τα 2017 & 18, εκτινάχτηκαν στα 234! παιδιά, κορίτσια και εφήβους, από 32 χώρες το 2019".