Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 21:26

Μεσσηνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά - Υπόνοιες για εμπρησμό (βίντεο-φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά - Υπόνοιες για εμπρησμό (βίντεο-φωτογραφίες)

Σοβαρές υπόνοιες για εμπρηστικές ενέργειες υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, που οδήγησαν στο σημερινό μεγάλο πύρινο μέτωπο με πολλαπλές εστίες.

Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντών κατοίκων, που ρίχτηκαν από νωρίς στη μάχη της κατάσβεσης. Οσο υπήρχε το φως της ημέρας συνέδραμαν επίσης 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι πρώτες 2-3 μικρές εστίες ξεκίνησαν από τα όρια του οικισμού στο Βασιλίτσι, αλλά ενώ σβήνονταν, την ίδια ώρα ξεκινούσαν άλλες μεγάλες εστίες στο βουνό, γεγονός, που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για... αντιπερισπασμό και εμπρησμό. 

Νωρίτερα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του Βασιλιτσίου και του οικισμού Λιβαδάκια.

Υπάρχει αυτή την ώρα αισιοδοξία για οριοθέτηση της φωτιάς το προσεχές σύντομο διάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή όλη τη νύχτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΡΩΝΗΣ

Νωρίτερα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρουσία των εναερίων μέσων στη μάχη της κατάσβεσης. 

Αναλυτικά: 

"Άμεση ανταπόκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που επιτηδευμένα κατακαίει για μία ακόμη φορά τίς δασικές εκτάσεις στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά.

Πληθώρα οχημάτων και εναέριων μέσων επιχειρούν αδιάκοπα για την πυρόσβεση τής.

Στην περιοχή βρίσκεται συσσωμη η πολιτική προστασία του Δήμου και πολλοί εθελοντές.

Επίσης αποκαταστάθηκε και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλα να πάνε καλά!"

(Βίντεο: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη)