Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 21:12

Μεσσηνία: Κάηκαν σπίτια σε Βασιλίτσι, Λιβαδάκια και Μεμί - Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά (βίντεο-φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Κάηκαν σπίτια σε Βασιλίτσι, Λιβαδάκια και Μεμί - Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Μάχη για να σώσουν σπίτια και περιουσίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βασιλίτσι και τους γύρω οικισμούς.

Σπίτια κάηκαν στο Μεμί και τα Λιβαδάκια, καθώς και στις παρυφές του Βασιλιτσίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες και επιβεβαιώνει η Πυροσβεστική, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των προαναφερόμενων χωριών, καθώς και του οικισμού του Αγίου Γεωργίου.

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε το 112, και μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα για εκκένωση με υπόδειξη να κατευθυνθούν προς την Κορώνη. Εν τω μεταξύ οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης διέθεσαν φαγητό σε πολίτες που κάηκαν τα σπίτια τους ή δεν μπορούσαν να μεταβούν σε αυτά. Επίσης, στο λιμάνι της Κορώνης βρίσκεται το τουριστικό σκάφος “Albatros” για να φιλοξενήσει οικογένειες σε ανάγκη.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά στο Βασιλίτσι ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, με διάφορες εστίες να ξεπετάγονται σε κοντινή απόσταση από το χωριό αλλά και ψηλότερα στο βουνό, και οι κάτοικοι μιλούσαν για εμπρησμό. Πριν βραδιάσει η φωτιά ήταν σε ύφεση, αλλά μέσα στη νύχτα έκανε μια μεγάλη αναζωπύρωση δυσκολεύοντας τους πυροσβέστες, οι οποίοι μέχρι χθες το πρωί και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Κι ενώ φαινόταν ότι δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο, χθες το μεσημέρι έγινε και νέα αναζωπύρωση, που εξελίχθηκε καταστροφικά για την περιοχή. Μέχρι αργά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη κι είχε απλωθεί κυρίως προς τα Λιβαδάκια και το Μεμί, όπου κάηκαν κατοικίες, κυρίως εξοχικά σπίτια που βρίσκονταν πιο έξω από τους οικισμούς. Επί τόπου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ νωρίτερα έκαναν ρίψεις νερού από αέρος 2 ελικόπτερα, 2 PZL και 2 μικρά Καναντέρ.