Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 08:44

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές σε Βασιλίτσι, Βλαχόπουλο και Καστανιά Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες, βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις περιοχές Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή Καστάνια της Λακωνίας.

Όμως, η εικόνα και των τριών πυρκαγιών είναι καλύτερη, δεδομένης της άπνοιας που επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς στο Βασιλίτσι η πυρκαγιά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί και παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, δεν έχει ακόμα επιτραπεί η επιστροφή στα σπίτια τους για τους κατοίκους Βασιλιτσίου, Λιβαδακίων και Αγίου Γεωργίου, που χθες τους ζητήθηκε να τα εκκενώσουν

Στην περιοχή έχουν καεί εξοχικές κατοικίες και καλλιέργειες, ενώ δεν είναι ακόμα δυνατόν να υπάρξει πλήρης εικόνα για την καμένη έκταση και για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο. 

Επιχειρούν 74 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

Στον Μαγκλαβά επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο PZL από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στην Καστάνια της Ανατολικής Μάνης επιχειρούν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά εκεί καίει σε χαράδρα με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας χωρίς πάντως το χωριό να κινδυνεύει/ 

Και και στα τρία πύρινα μέτωπα τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.