Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 09:37

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κάτω Μέλπεια και Μάνη - Βελτίωση αλλά επιφυλακή σε Βασιλίτσι και Μαγκλαβά

Γράφτηκε από την

Μετά από μία ακόμα δύσκολη νύχτα η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στην Κάτω Μέλπεια και στη Μάνη παραμένει δύσκολη.

Στην Κάτω Μέλπεια, όπου τα πύρινα μέτωπα εκεί μαίνονται από χθες το απόγευμα, η κατάσταση είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, ενώ γίνεται προσπάθεια για ενίσχυση επίγειων και εναερίων πυροσβεστικών δυνάμεων. Μεγάλο ερωτηματικό σε αυτή την περιοχή αποτελούν οι άνεμοι, καθώς χθες η συχνή αλλαγή διευθύνσεων δυσχέραινε το πυροσβεστικό έργο, καθώς δημιουργούνταν όλο νέες εστίες.

Σε δύσβατη περιοχή εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη, όπου και εκεί οι άνεμοι δεν ήταν σύμμαχοι των πυροσβεστών τις προηγούμενες ώρες.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζει η Πυροσβεστική την κατάσταση στο μέτωπο του Βασιλιτσίου, αλλά υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη όσον αφορά τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς αυτό ήταν που τις προηγούμενες ημέρες έβγαλε αρκετές φορές την κατάσταηση εκτός ελέγχου. Το χρονικό διάστημα έως τις πρώτες απογευματινές ώρες χαρακτηρίζεται κρίσιμο.

Τέλος αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον Μαγκλαβά με τη φωτιά να εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από οικισμούς, αλλά ανά φάσεις δημιουργούνται νέες μικρές εστίες, που καθιστούν ακόμα την κατάσταση δύσκολη.