Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 17:17

Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε σήμερα η Πύλος

Γράφτηκε από την

Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε σήμερα η Πύλος με λαμπρότητα και λειτουργική μεγαλοπρέπεια.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργή εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και ιερείς της περιοχής.
Ο κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σύμβολο αγάπης, προστασίας και ελπίδας για τον άνθρωπο και ευχήθηκε με τη συμβολή της να απαλλαγεί σύντομα η ανθρωπότητα από τις όποιες δοκιμασίες. Συνάμα, ζήτησε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, προέτρεψε σε εμβολιασμό και αποδοκίμασε τους συνομοσιολόγους και τους θρησκόληπτους που προσπαθούν να αποτρέψουν από τα παραπάνω και να διχάσουν το λαό. Mε το πέρας της θείας λειτουργίας, αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της εικόνας στον αύλειο χώρο του ναού, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.
Στον εορτασμό παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Ααντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Δήλωση Καρβέλα

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας σε δήλωσή του ευχήθηκε “η Μεγαλόχαρη Μυρτιδιώτισσα να χαρίζει υγεία και ελπίδα και να αποτελεί στήριγμα, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, ώστε σύντομα να απαλλαγούμε από τις δοκιμασίες” και πρόσθεσε: “Εύχομαι ολόψυχα στους συνδημότες μου Πύλιους χρόνια πολλά και κάθε καλό. Η Παναγία να τους στηρίζει και να τους ενδυναμώνει στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης”.