Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 11:57

"Κόλλησε" πάλι η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα

"Κόλλησε" πάλι η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα

Στο τυπικό μέρος, αλλά και στο… οικονομικό, είχε ''κολλήσει'' μέχρι τώρα η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα υποστήριξε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε».

 

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε μία ακόμα ανακοίνωση εκ μέρους του δημάρχου, ότι «ξεκινά η διαδικασία διοικητικής αποβολής των τσιγγάνων» από δημοτικά οικόπεδα στην πιο πάνω περιοχή της Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας, εξήγησε ότι χθες μετείχε σε σύσκεψη με τους δικαστικούς επιμελητές, προκειμένου -όπως είπε- να επιλυθεί το ζήτημα του κόστους της συγκεκριμένης διαδικασίας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά σε 16.000 ευρώ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σχετική πίστωση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, αυτή ήταν η τελευταία εκκρεμότητα λέγοντας ότι τώρα έχουν πλέον λυθεί όλα και ξεκινά η διαδικασία -διαβεβαιώνοντας παράλληλα την αμετάκλητη βούληση του δήμου για την υλοποίηση της διοικητικής αποβολής. 

Ο δήμαρχος σχολίασε, παράλληλα, ότι επιβάλλεται να εξευρεθεί τρόπος για να λειτουργήσει ο χώρος που έχει αγοραστεί για τους τσιγγάνους στην Μπιρμπίτα και στη Μακαρία -χωρίς πάντως να προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Β.Γ.Μ.